Wij organiseren heerlijke diners en buffetten, voor besloten groepen, beginnend met koffie met eigengebakken druiventaart, vervolgens een wijnproeverij [aperitiefuurtje], daarna een feestelijk [Provençaals, Europees, Spaans, Italiaans of Grieks] buffet, opgeluisterd door live muziek, zo gewenst.
3-Gangen Diner
Voorgerecht
Keuze uit:
Courgettesoep met balletjes en toefje slagroom
Mosterdsoep met toefje slagroom
Heldere bieslooksoep met croutons
Pomodori-wijnsoep met verse kruiden
Witlofsoep met roquefort
Bij mooi weer
Frisse kip / bleekselderijsalade
Klein culinair voorgerechtje van zalmreepjes op 3 soorten sla een toefje palingmousse
Hoofdgerecht
Keuze uit:
Lamshaas in zachte kersenwijnsaus
Varkenshaas in zachte appelwijnroomsaus
Schotse zalm in rose rabarberwijnsaus
Vegetarische schotel met o.a. aubergine, rijst, kikkererwtenpuree, tempuragroenten
Nagerecht
Keuze uit.
Tropisch fruitijs, gegarneerd met vers tropisch fruit
2 bolletjes bavarois, gegarneerd met vers fruit
Enkele andere Hoofdgerechtensuggesties
Als uitbreiding op het 3-gangen diner hebben wij ook nog enkele andere hoofdgerecht suggesties.
Kalfsvleesrolletjes met kaasvulling
Lamskoteletjes met thijm en honingsaus
Parelhoen in Hollandse champenoisesaus
Kipfilet, met bacon omwikkeld, in een Marc de Bourgognesaus
Kalkoenbiefstukjes met 3 kleuren paprikaroomsaus
Kleine beenham in mosterdsaus
Kipfilet, gevuld met zalm in dille-wijnsaus
Ossenhaas met warme geitenkaas
Triade van ossenhaas, lamshaas en varkenshaas
Pureenestje met Coq au Vin (vin Hollandais)
Palet van zalmfilet, heilbot en nog een seizoenvis met rabarberwijnsaus, gegarneerd met verse rabarber (afh. van het seizoen)
Bij het voorgerecht kunnen wij ook nog serveren: klein culinair voorgerechtje van zalmreepjes op 3 soorten sla en toefje palingmousse.
Buffetten (menusuggesties)
Soepen
Courgettesoep met balletjes en toefje slagroom
Sterrenkerssoep
Mosterdsoep
Witlofsoep met roquefort
Romige wortelsoep
Gebonden champignonsoep met peterselie gegarneerd
Zalmsoep
Preisoep met knapperige preiringetjes
Pomodori wijnsoep met balletjes en toefje slagroom
Heldere uiensoep
Heldere groentesoep met dunne reepjes groente [consommé a la julienne]
Heldere kalfsbouillon met bieslook en croutons
Heldere bieslooksoep met croutons
Runderconsommé met fijne groente
Italiaans Buffet
Een heerlijk buffet met vele voorgerechten en warme hoofd-gerechten, volgens originele Italiaanse receptuur bereid. U kunt zich met recht wanen in Italië!
Eigengebakken Toscaanse landbroden
Gemarineerde olijven
Knoflookboter + tapenade
Gemarineerde garnalen
Gevulde dadels met geitenkaas
Gevulde abrikozen met geitenkaas
Gevulde salamirolletjes met geitenkaas
Warme ambachtelijke beenham [origingeel uit Italië]
Prosciutto
Pecorino kaas [=originele oudere schapenkaas]
Pastaschotel
It. visschotel
Kip met basilicum
Gemarineerde, gegrilde aubergines en courgettes
Pizza’s
Sla, rucola,
Tomaat op z’n Italiaans gegratineerd
Plaattaart met tomaat en kaas
5 gangen Italiaans buffet
Pomodori wijnsoep
Div antipasti, zoals prosciutto, salamirolletjes, gevuld met geitenkaas, Pecorino kaas, originele It. runderhaas dun gesneden, gevuld met ricotta e.d.
Heerlijk pastagerecht
Wit beenham van het speenvarken, dun gesneden
tiramisu met koffie
Provençaals / Europees Warm en Koud buffet
[min. 30 pers.]
Koud gedeelte
Eigengebakken landbroden [div. soorten]
Knoflookboter / tapenade / olijven
Gerookte zalm / paling plateau
Garnalen met cocktailsaus
Meloen met parmaham
Crudite’s
Warm gedeelte
Versgebakken Provençaalse aardappeltjes
Boontjes
Warme beenham
Als Surplus: Lams- of varkenshaasstukjes met bacon omwikkeld in wijnsaus [van te voren opgeven graag]