Diners
Wij organiseren heerlijke diners en buffetten, voor besloten
groepen, beginnend met koffie met eigengebakken druiventaart,
vervolgens een wijnproeverij [aperitiefuurtje], daarna een feestelijk
[Provençaals, Europees, Spaans, Italiaans of Grieks] buffet,
opgeluisterd door live muziek, zo gewenst.
3-Gangen Diner
Voorgerecht
Keuze uit:
- Courgettesoep met balletjes en toefje slagroom
- Mosterdsoep met toefje slagroom
- Heldere bieslooksoep met croutons
- Pomodori-wijnsoep met verse kruiden
- Witlofsoep met roquefort
Bij mooi weer
- Frisse kip / bleekselderijsalade
- Klein culinair voorgerechtje van zalmreepjes op 3 soorten sla een toefje palingmousse
Hoofdgerecht
Keuze uit:
- Lamshaas in zachte kersenwijnsaus
- Varkenshaas in zachte appelwijnroomsaus
- Schotse zalm in rose rabarberwijnsaus
- Vegetarische schotel met o.a. aubergine, rijst, kikkererwtenpuree, tempuragroenten
Nagerecht
Keuze uit:
- Tropisch fruitijs, gegarneerd met vers tropisch fruit
- 2 bolletjes bavarois, gegarneerd met vers fruit
Enkele andere Hoofdgerechtensuggesties
Als uitbreiding op het 3-gangen diner hebben wij ook nog enkele andere hoofdgerecht suggesties.
- Kalfsvleesrolletjes met kaasvulling
|
- Lamskoteletjes met thijm en honingsaus
|
- Parelhoen in Hollandse champenoisesaus
|
- Kipfilet, met bacon omwikkeld, in een Marc de Bourgognesaus
|
- Kalkoenbiefstukjes met 3 kleuren paprikaroomsaus
|
- Kleine beenham in mosterdsaus
|
- Kipfilet, gevuld met zalm in dille-wijnsaus
|
- Ossenhaas met warme geitenkaas
|
- Triade van ossenhaas, lamshaas en varkenshaas
|
- Pureenestje met Coq au Vin (vin Hollandais)
|
- Palet van zalmfilet, heilbot en nog een seizoenvis met rabarberwijnsaus, gegarneerd met verse rabarber (afh. van het seizoen)
|
Bij het voorgerecht kunnen wij ook nog serveren: klein culinair
voorgerechtje van zalmreepjes op 3 soorten sla en toefje palingmousse.
Buffetten (menusuggesties)
Soepen
- Courgettesoep met balletjes en toefje slagroom
- Sterrenkerssoep
- Mosterdsoep
- Witlofsoep met roquefort
- Romige wortelsoep
- Gebonden champignonsoep met peterselie gegarneerd
- Zalmsoep
- Preisoep met knapperige preiringetjes
- Pomodori wijnsoep met balletjes en toefje slagroom
- Heldere uiensoep
- Heldere groentesoep met dunne reepjes groente [consommé a la julienne]
- Heldere kalfsbouillon met bieslook en croutons
- Heldere bieslooksoep met croutons
- Runderconsommé met fijne groente
Italiaans Buffet
Een heerlijk buffet met vele voorgerechten en warme hoofd-
gerechten, volgens originele Italiaanse receptuur bereid. U kunt zich met recht wanen in Italië!
- Eigengebakken Toscaanse landbroden
- Gemarineerde olijven
- Knoflookboter + tapenade
- Gemarineerde garnalen
- Gevulde dadels met geitenkaas
- Gevulde abrikozen met geitenkaas
- Gevulde salamirolletjes met geitenkaas
- Warme ambachtelijke beenham [origingeel uit Italië]
- Prosciutto
- Pecorino kaas [=originele oudere schapenkaas]
- Pastaschotel
- It. visschotel
- Kip met basilicum
- Gemarineerde, gegrilde aubergines en courgettes
- Pizza’s
- Sla, rucola,
- Tomaat op z’n Italiaans gegratineerd
- Plaattaart met tomaat en kaas
5 gangen Italiaans buffet
- Pomodori wijnsoep
- Div antipasti, zoals prosciutto, salamirolletjes, gevuld met geitenkaas,
Pecorino kaas, originele It. runderhaas dun gesneden, gevuld met ricotta e.d.
- Heerlijk pastagerecht
- Wit beenham van het speenvarken, dun gesneden
- tiramisu met koffie
Provençaals / Europees Warm en Koud buffet
[min. 30 pers.]
Koud gedeelte
- Eigengebakken landbroden [div. soorten]
- Knoflookboter / tapenade / olijven
- Gerookte zalm / paling plateau
- Garnalen met cocktailsaus
- Meloen met parmaham
- Crudite’s
Warm gedeelte
- Vers gebakken Provençaalse aardappeltjes
- Boontjes
- Warme beenham
- Als Surplus:
Lams- of varkenshaasstukjes met bacon omwikkeld in wijnsaus
[van te voren opgeven graag]
Extra's
- Plateau mooie Franse kazen
Provençaals Wijngaardeniersbuffet
Voorgerechten
- Plateau van gerookte zalm, paling
- Gemarineerde garnalen
- Gemarineerde olijven
- Warme beenham
- Warme quiches
- Tarenade; knoflookboter
- Eigengebakken zonnebloempit / sesam / kaas-uibroden
- Halve tomaatjes
- Komkommerstukjes in eigengemaakte wijnazijndressing
- Paprikareepjes / stukjes
Hoofdgerechten [warm]
- Coq au vin
- Gebakken aardappels in de schil op z’n Provençaals
- Gemarineerde aubergines uit de oven
- Gemarineerde courgettes uit de oven
- Huisgemaakte paté
- Frans kaasplateau
Provençaals / Europees Warm en Koud buffet
[min. 30 pers.]
- Eigengebakken landbroden [div. soorten]
- Knoflookboter en tapenade / olijven
- Salami
- Gemarineerde champignons
- Gerookte zalm / paling plateau
- Garnalen met cocktailsaus
- Meloen met parmaham
- Crudite’s
Warm gedeelte
- Vers gebakken Provençaalse aardappeltjes
- Gemarineerde courgettes en aubergines
- Coq au vin hollandais
Extra's
- Plateau mooie Franse kazen
Warm en Koud buffet
[min. 30 pers.]
Warm gedeelte
- Varkenshaasstukjes of kipstukjes, ingerold in bacon, in Hollandse wijnsaus (Beide vleessoorten kan ook)
- 2 soorten groente, bijv. prinsessenboontjes en andijviepakketje
- Vers gebakken aardappeltjes
Koud gedeelte
- Meloen met parmaham
- Garnalencocktail
- Gerookt visplateau : o.a. zalm en paling
- Plateau met gevulde eitjes
- Huzarensalade (of warme quiche)
- Waldorfsalade (vegetarisch; met o.a. aardappelsalade, bleekselderij en walnoten)
- Zalmsalade
- Warm gehaktpaté
- Warme beenham (v.a. 30 pers.)
- Sauzen, dressings, stokbrood, kruidenboter
- Sla, komkommer, tomaat, mooi opgemaakt
- Franse kaasplateau
Dessertsuggesties
- Verse fruitsalade [met o.a. tropisch fruit]
|
- Tropisch fruitijs, gegarneerd met vers tropisch fruit en slagroom
|
- Druiven in wijngelet met bavarois en 1 bolletje ijs
|
- Chocolademousse met warme mini-appeltjes en warme vanillesaus
|
- 3 soorten bavarois, met vers fruit en mint gegarneerd
|
- Karamelparfait, afgewerkt met toefje slagroom en karamel
|
- Desserttaarten [o.a. tiramisu, chocolade, bavarois, aardbeien, e.d.]
door 2 koks naar binnen gedragen met vuurwerk
[min. 30 pers.]
|
- Raclettekaas, [heerlijke, op speciaal kaasgrillapparaat gesmolten
zachte Franse kaas] met stokbrood [min. 35 pers.]
|
- Bijbehorend glaasje port
|
Copyright © de Wijnboerderij